Utmerkingar
2021
Kåra til Årets Pultost under Pultost- og akevittdagene på Løten
2018
Bronsemedalje i World Cheese Award i Bergen
2017
Gullmedalje under NM i Gardsost

Pultost av stølsmjølk

Syrna skummamjølk blir varma sakte opp, ostemassen blir drenert og malen i kvern. Deretter skjer ein naturleg gjæringsprosess.

Når pultosten er ferdig, tilset vi salt og karve. Til slutt blir han sett til ettermodning for å få rett smak og konsistens.

Dette er ein av dei eldste metodane vi kjenner til for å lage ost. Pultost har vore viktig forrådsmat spesielt i innlandet heilt sidan vikingtida.

Pultosten er smaksrik, svært haldbar og inneheld mykje protein.

Utmerkingar
2021
Kåra til Årets Pultost under Pultost- og akevittdagene på Løten
2018
Bronsemedalje i World Cheese Award i Bergen
2017
Gullmedalje under NM i Gardsost
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram